Viktigt

 

Viktigast av allt: Rätt Tempratur

 

56 grader

Det är inte svårt att laga viltkött.

Det viktigaste att tänka på är att inte översteka köttet.

 

Låt köttet ligga framme ca en timme så att köttet är rumstempererat när du börjar steka.

 

Salta och peppra (gärna med vitpeppar), svartpeppar kan lätt brännas.

Peppra i god tid innan du steker så att det hinner tränga in i köttet.

 

Bryn ytan på köttet i en varm stekpanna med olja och smör. Oljan tål hög värme och smör ger god smak.

Du kan med fördel slänga i färska örter som timjan och rosmari för mer smak.

 

Ge köttet en stekyta i pannan på spisen, sätt i en kött termometer och efterstek i ugnen på 100 grader.

 

Ta ut köttet när innertempraturen är 56 grader.

 

Låt vila minst 10 minuter innan trangering och servering.